"Husker du den gangen.."

Jeg hadde planer om å innlede dette innlegget med en beklagelse for at det har tatt så lang tid å lage et innlegg, men så kom jeg på hva jeg hadde tenkt å skrive om og det er en liste med noe....igjen. Jeg oppdaget plutselig en side ved meg selv som jeg aldri har tenkt over før, og det er at jeg er en listehoremus. Realiteten slo meg i lilletåa mens jeg satt på Starbucks i sentrum av Brno og så ut vinduet på den gravide dama som gikk som om ungen allerede hadde hode ute. Det er vel sånn alkoholikere føler seg når de tar inn over seg sin avhengighet, tenkte jeg. Jeg skal dermed skrive avsnitt i stede for en liste. Noen vil vel mene at det er som å bytte ut vodka med rom (siden vi allerede har tatt frem alkoholiker metaforen), men til mitt forsvar er rom bedre uansett. 

Jeg tenkte at jeg skulle bli "fit" i løpet av semesteret. Derfor spanderete jeg på meg en personlig trener for 10 uker og måndespass på treningsenteret. La oss bare si at de musklene jeg klarte bygge opp for 4000czk+ forsvant under juleferien. DET er penger ut vinduet, og det gav meg heller ingen glede slik vasking av champagne på nyttår gjør. 

 1.juli ble jeg samboer med kjæresten min, og det første jeg gjorde var å komme meg asap tilbake til Norge og la han være igjen i Tsjekkia. Vel fremme i Norge fant jeg fort ut at her var det bare kaldt og trist (varmeste dagen i Desember slo kaldeste dagen i juli!!), så jeg tok czech airlines tilbake til Brnos varmeste sommer noen sinne. En optimistisk meg tenkte jeg kanskje kunne få hudfarge (at last). Egen balkong, sommerferie og en hel del bøker som måtte leses var perfekte omstendigheter, men jeg fikk ikke så mye som en antydning til skille. Som Lukia så fint sa "I think you're the palest one in our class" (og så etter sommerferien da...makan). 

Apropos samboer så har jeg lært en del nytt om dette vesenet som flyttet inn. For det første har jeg merket at han er over gjennomsnittet beskyttende over colan i kjøleskapet. For det andre er det å trakte kaffe tydeligvis mye mer komplisert enn jeg først trodde. Kaffe a la samborer(yay liste!): 

  1. Fjern alt av smuss fra presskannen. Det er viktig at kaffeen ikke blir besudlet av gårsdagens grut! 
  2. Varm opp presskannen med kokende vann. La det stå til du er klar for å putte både kaffe og nytt varmt vann i kannen. 
  3. Ha oppi kaffe (Friele for Guds skyld) og tilsett riktig mengde vann.
  4. Vent 6(!!!) minutter før du presser ned filteret. 
  5. Konsumer!
  6. Merk at kaffe skal bare lages i stor presskanne og da fylles helt opp. Dersom annet blir gjort er smaken "helt annerledes". 

For det tredje både snakker og går han i søvne. Det har ført til at jeg får hjerteinfakt når han sier ting som "Eg hører stemmer", eller "Det e et lys som kommer og går". Det har også ført til latterkramper når har snakker til meg på engelsk om credit notes og diverse andre jobb relaterte saker. Det jeg liker best med dette er når han etter å ha forklart meg et problem på jobb (på engelsk..."I just want them to be matched") snur seg mot meg etter 5 min og sier "I solved it btw"! Den ene natten våker jeg av et brak. Det var bekmørkt og han hadde planer om å hoppe i sengs, problemet var bare at han ikke helt visste hvor senga var, bommet og dro med seg halve gardina på veien ned til gulvet. 

Sånn når vi snakker om bergensere så våknet jeg her en natt og hørte en bergenser hviske høyt "hjelp meg!". Noe som gav meg hjertebank og svettetokter, men så tenkte jeg at fyren må jo være temmelig dum som ber MEG om hjelp. Sendte en liten tanke om at onkel sikkert er ledig. Har ikke hørt flere rop om hjelp. 

Hjelp var imidlertid noe jeg trengte da jeg skulle reise hjem i begravelse til farfar. Selve historien er relativt lang, men inneholder både et knall oransje nødpass og et helt flatt bildekk. Etter begravelsen på minnestunden fikk jeg derimot (ja, jeg har blandede følelser ang dette) den beste kaffeen jeg noen sinne har smakt! Det er nesten like upassende som at jeg hørte farfar i hodet mitt på repeat slik han pleide snakke med dyr: men en high pitched bergensdialekt! Det sies at en hund ble gal og måtte avlives etter å ha hørt på farfar...

 

Til slutt ber jeg alle om å se på denne videoen om Sverige under andre verdenskrig, takk. 

 

 

#veterinær #student #dyrlege #Tsjekkia #DNV-S #cola #kaffe #Sverige #skole #kjæreste #samboer #onsdag #blogg 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

veterinærstudent i Tsjekkia

veterinærstudent i Tsjekkia

24, Time

Veterinærstudent i Brno, Tsjekkia. Når "yrkesskadene" går inn, går de sosiale antennene ut.

Kategorier

Arkiv

hits