Marianne baker noe som ligner på kaker

Kaker. Det er ikke så vanskelig å si, men helt fra min barndom har jeg hatt et problem nå det kommer til å bake disse kakene. Det er et av mine svakeste punkt i livet, og jeg er ekstatisk når jeg klarer å få til noe som ligner på det som bildet sier.

Mamma pleier å lage en sjokoladekake som heter Mislykket sjokoladekake. Det kan sammenlignes med en svær fondant! Etter å ha studert mamma nøye gjennom flere kake bake anledninger ville jeg prøve meg på denne mislykkede sjokoladekaka. Den virket jo perfekt for meg, kaken skulle jo være mislykket! Bare at det ble den ikke...min mislykkede sjokoladekake ble en veldig velykket, vanlig sjokoladekake!

Jeg kan prøve å lage hva som helst, men det er bare Toro brownies jeg virkelig får til. Alle andre kaker ender opp med å være 2 cm høye! Prøvde å gjøre en vaniljekake mer appetittlig en gang ved å bruke konditorfarge, men den endte opp med å få et grålig skjær (trodde det var konditorfarge de bruke på cake boss, men det er visst noe helt annet de bruker). 

En jul for ikke så alt for lenge siden skulle jeg og en venninne lage kakemenn, og jeg insisterte på at de skulle heve. Vi ventet i 1 time før jeg til slutt fant ut at de ikke skulle det. 

Needless to say, gav jeg opp kakebaking..helt til jeg fikk kjæreste. Mammas kakebake-gen er muligens av et mutert allel, men det er likevel tilstede, og når kjærligheten kom blomstrene så kom trangen til å kunne lage en ordentlig kake!

I dag var en sånn dag der mitt muterte allel ble skrudd på og jeg bare MÅTTE bake. Tenkte jeg skulle lage noe krydderkake muffins! Alt begynte så bra! Jeg hev oppi alt det tørre, silet melet til og med! Blandet det sammen og målte opp det våte. En liten uro gikk i meg i det jeg så eggekartongen uåpnet på benken. men svarte, det skulle jo være eggedosis i denne!! Sukkeret var allerede mikset sammen med alt annet tørt. Jeg sto kanskje med åpen munn i 5 min før jeg bestemte meg for å fortsette likevel. Har opptil flere ganger klusset det til med eggedosisen, og om jeg ikke gjøre det så ender jo kakene opp like høye uansett. Bestemte meg for å bare blande alt sammen og håpe på det beste, alt ER jo i deigen...bare ikke i riktig form. 

Mens jeg legger røren i hver muffinsform så ser jeg at det er jo ikke krydderkake jeg lager, jeg lager viss gulrotkake uten gulrøtter! 

 

 

#tirsdag #blogg #2015 #sommer #bake #kake #mislykket #veterinær #dyrlege

3 kommentarer

sammegreia

23.06.2015 kl.14:11

Håper du får en superflott dag!

Hadde satt pris på om du hadde sjekket innom vår blogg!<3

Sentrumsjenta

23.06.2015 kl.14:23

Så innmari godt ut! Håper du får en super fin dag:)

Anette

23.06.2015 kl.14:24

Den grå regnbuekaken jeg fikk av dere til bursdagen min + tålmodig kakemenndeig oppå peisen <3<3 <3 <3

Skriv en ny kommentar

veterinærstudent i Tsjekkia

veterinærstudent i Tsjekkia

24, Time

Veterinærstudent i Brno, Tsjekkia. Når "yrkesskadene" går inn, går de sosiale antennene ut.

Kategorier

Arkiv

hits