Eurovision 2015 Sammendrag fra engasjert student i Tsjekkia

Endelig kom lørdagen over alle lørdager, den som har mer glitter, vindmaskiner, sirkulerende kamera, røykmaskiner, kjoleskift og modulasjoner enn noen ande lørdager i året. Eurovision song contest 2015 var klart, og Norge skulle synge i finale. 

Jeg var heldig i år og fikk invitasjon til Melodi grand prix fest hos Martin. En vert som holder de gamle eurovision tradisjonene nær hjertet, og disker opp med cocktails, quiz, fingermat og kostymekonkurranse. Personlig prøvde jeg med på 1960-tallets Massiel (spania, 1968) med varierende suksess. 

Vi koblet nrk nettTV til storskjerm, og vi kjente alle frysninger da orkester i Wien startet showet, et show som i år hadde den røde streken "Russia don't bomb us". 

Her er mine egne vurderinger av landene. 

1. Slovenia

Etter et noe nasalt førsteinntrykk kjenner jeg dansefoten vibrere. Fiolin, vindmaskin og lysshow varmer et eurovision hjerte. Likevel lurer jeg på hva hun skal med de enorme hodetelefonene som strengt talt ikke er koblet til noe. 

2. Frankrike

N'oublies Pas = Glem ikke. På tross av et Les Misserable lignede show, der Frankrike skriker ut til (mest sannsynlig) Russland "Vi orker ikke bli bombet igjen", går denne sangen raskt i glemmeboka. Jeg savner vindmaskin og glitter! 

3. Israel

Her har tenåringene klart å sette sammen flere kjente melodier. Kunne definitivt føle spice girls en liten stund der. I et desperat ønske på å være de ny Jonas Brothers strekker de ikke til. Plusspoeng for skoene til vokalisten, gnistene og røykmaskinen. 

4. Estland

 

Hva ER det egentlig dere synger da? "Why didn't you wake me up, I'm pretty sure I would have told you to stop. Let's try again and say goodbye"...hva VIL dere?! Plussopeng for at hun faktisk gråter. 

5. England

 

The Great Gatsby gone bad! England fortsetter å ikke levere. Kan ikke kritisere for mye heller, for i år er året der land prøver å skaffe sympatipoeng: Dama har cystic Fibrosis (google it). 

6. Armania

 

En sang der et viktig politisk budskap blir drept av sangere som rett og slett ikke klarer å uttale det! For de som ikke klarte å høre hva de synger om så er det altså at folkemordet må erkjennes! 

7. Litauen 

 

Når de synger at de føler kjærlighet, føler ikke jeg annet enn en skjærende tone borre seg inn i hjernen. Som pappa ville sakt det "da e falskt". Litauen, takk for at dere tok PDA til et nytt nivå. 

8. Serbia

 

Trodde først at vi skulle se et nummer av MGP ånd med folk som titter frem under kjolen, men det er nok ikke plass til noe der. Vi fikk likevel et klesskift, og en heftig overgang. Dama har kondis! 

 

9. Norge

 

Endelig, vårt kjære Norge. Igjen prøver vi å nå toppen med en ballade. Når skal vi lære at nocturne aldri kan toppes, selv ikke med Disneys Merida fra Modig. Akk, hadde hun bare hatt gener i øst-Europa og ikke i Sveits. 

10. Sverige

 

Oi! neimen beklager så mye. Mente: 

 

Ingen kan benekte at Sverige er best på Eurovision. 

 

11. Kypros

 

Like greit å stille med en sang som aldri kan vinne når dere ikke har råd til å holde finalen uansett. 

12. Australia

 

Australia sendte deres egen Brno Mars på Eurovisions 60års jubileum 

13. Belgia

 

Det moderne er nesten for mye å takle for en som elsker vind, røyk, fjærboa, kjoleskift og paljetter. Fengene læll

 

14. Østerriket

 

Er ikke ofte et vertsland ender opp med null poeng. Det var kanskje litt waste å sette fyr på pianoet, sett sånn i ettertid..?

 

15. Hellas

 

Hun tok mer enn én pust...

16. Montenegro

 

Men...denne har da vel vært et tidligere år? 

 

17. Tyskland

 

Min indre dialog: Nå faller hun..nå må hun falle snart..shit man, de skoene er evig høye, når faller hun? Hadde vært mer underholdene dersom hun falt. 

 

18. Polen

 

Enda et land som prøver seg på sympatistemmer. Rullestolen får henne ikke til å synge noe renere. Hadde vært bedre med vindmaskin...

 

19. Latvia

 

Jeg satt hele sangen og ventet på at de folkene som gjemte seg under kjolen skulle komme frem med kondomdrakt og moderne dans. #skuffa

 

20. Romania

 

Handler om barn som blir forlatt når foreldrene reiser utenlands for å jobbe. Jaja, hadde de tatt dem med til Norge så hadde vi jo bare tatt dem for å få mer genmateriale

21. Spania

 

MORSPRÅK, VIND, KJOLESKIFT, MANN UNDER KJOLEN, HØY SPLITT PÅ KJOLEN, denne dama KAN MGP! 

22. Ungarn

 

Ungarn liker heller ikke krig. 

 

23. Georgia

 

Fjær-skulderputer er nær nok en fjærboa for min del! 

 

24. Azerbajian

 

...

25. Russland

 

Ironisk sterkt budskap fra Russland, kledd i hvitt og synger om fred. 

26. Albania

 

"I am alive cause you are my life". Blir det surere nå så smelter dataen. 

 

27. Italia

 

Opera møter MGP og det er kjærleik i lufta! 

 

#eurovision #veterinær #søndag #dyrlege #Norge #blogg #sang #hobby 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

veterinærstudent i Tsjekkia

veterinærstudent i Tsjekkia

23, Time

Veterinærstudent i Brno, Tsjekkia. Når "yrkesskadene" går inn, går de sosiale antennene ut.

Kategorier

Arkiv

hits