Et tidlig stadie av demens

Jeg har den sist tiden blitt mer og mer overbevist om at jeg allerede nå i midten av 20årene utvikler demens. Jeg har laget en liten liste med data som støtter opp om hypotesen, men det er godt mulig det finnes data jeg har glemt å ta med...

Kall det idioti, eller naturlig seleksjon, jeg klarer titt og ofte å inhalere min egen saliva slik at drukningsdødsangsten griper tak i meg. Det kommer plutselig og voldsomt, helst på ganske upassende tidspunkt (eks. på kino, i forelesning, middagselskap, midt i en setning). Mulig jeg har en form for dverg-epiglottis, eller så forsøker kroppen min å fortelle at jeg er et mislykket tilfelle: abort operation Marianne! (Når jeg tenker over det så bommer jeg ofte på munnen når jeg skal spise, som om kroppen vil hindre meg i å få i meg næring)

Det hender også at jeg snubler på plasser det ikke egentlig er fysisk mulig å snuble, som for eksempel på en flat, asfaltert gangsti, og jeg har på meg vanlige sko. Det er mulig dette også er et tilfeller der kroppen min desperat prøver å tilintetgjøre meg. 

Andre tilfeller er de jeg personlig ikke husker, men som andre tilsynelatende husker ganske godt. Jeg er på god vei til å bli mammas gamle tante, som på under 10 min hadde spurt meg 5 ganger om jeg ikke var mamma, og om mamma ikke var gift med broren sin. Her føler jeg en liten misunnelse: gamle mennesker kommer bort med det meste. Til og med ganske rasistiske kommentarer, ikke fordi de nødvendigvis mener det, men fordi de ikke vet bedre ("disse muslingene som har flyttet inn i nabohuset"). En nesten 24 år gammel kvinne jente, kommer ikke like lett unna. Folk føler liksom at jeg ikke hører etter når jeg stiller det samme spørsmålet flere ganger etterhverandre på kort tid. Eller så føler de at jeg ikke er "tilstede" når jeg avslutter setningen før den er ferdig, eller ikke "svarer riktig" på et spørsmål. Jeg mener det ikke! Kjæresen min forteller meg stadig om ting jeg har gjort og sakt som jeg ikke klarer å huske. For eksempel kan jeg spør om vi ikke skal ha de fiskefiletene til middag, hvor han svarer at de spiste vi jo i går! 

For de som lurer på om det er på grunn av min begynnende demens at bloggen ikke har blitt oppdatert: jeg vet ikke...jeg husket bare ikke passordet til kontoen en stund.

 

 

(upcomin: Innlegg om et tidlig stadie av demens, innlegg om Bellmann, video om livet her nede!)

 

#søndag #blogg #demens #flaut #veterinær #dyrlege #student #tsjekkia #dyr #  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

veterinærstudent i Tsjekkia

veterinærstudent i Tsjekkia

23, Time

Veterinærstudent i Brno, Tsjekkia. Når "yrkesskadene" går inn, går de sosiale antennene ut.

Kategorier

Arkiv

hits