Hva er et avstandsforhold, og hvordan er det å være i ett?

Ordet "avstandsforhold" er noe som kan skremme selv den sterkeste, modigste, og den mest trofaste av gutter og jenter. Luker man bort førstnevnte sitter vi igjen med de naive 1700-talls romantikere, som romantiserer brevskriving og trange korsetter (og potensielt kjønnssykdommer, men det er en annen side jeg ikke skal gå nærmere inn på). Sist, men ikke minst, har vi de som bare er utrolig sta. Mest sannsynlig på alle områder i livet, og staheten blomstrer når flertallet sier at avstandsforhold aldri varer.  Uansett hvilken gruppe du hører til vil du møte på noe av det samme i forholdet.

Hvordan vet du at du er i et avstandsforhold?

Dersom du kan kjenne seg igjen i et av disse standpunktene, er du mest sannsynlig i et avstandsforhold:

 

  1. Hello Mr. Obvious, dere bor så langt borte fra hverandre at du ikke bare kan gå på besøk sånn uten videre.
  2. Dere bor i samme by, men treffes svært sjelden av en eller annen (helt sikkert) god grunn.
  3. Det er bare den ene parten av forholdet som faktisk vet at forholdet eksisterer!

 

Så kommer det største spørsmålet: hvordan er det å være i et avstandsforhold?

De fleste vil tenke at det er som å være i et forhold som egentlig er dødsdømt, men dere er bare ikke klar for å slå opp med én gang. Du går liksom bare og venter på at følelsene skal dabbe av, eller at du, som på film, plutselig innser at liver er helt sykt mye bedre som singel, fri og frank. Det er mulig det er situasjonen i noen tilfeller. Av egen erfaring kan avstandsforhold gi deg en unik ?best of both worlds? situasjon!

1. "Chill it out, take it slow"
Se for deg et vanlig forhold. Progresjonen pleier som regel å være date à kjærester à samboere à forlovede à gift à død, hvorav samboer-steget pleier å gi en god del en aha-opplevelse når det gjelder (u)vaner til partneren. I et avstandsforhold vil progresjonen være sånn her: date àkjærester à samboere i en periode à kjærester i en periodeà samboere i en periodeà kjærester i en periodeà samboere i en periode à kjærester i en periode à (...) à samboer à gift àdød. Det er sånn nesten lik progresjon, bare at du i et avstandsforhold kan lulle partneren inn i en "falsk" trygghet før det kommer til et fremtidig, fast samboerskap ved å utnytte verdien av periodevis samboerskap. Som regel har du fått en form for notifikasjon om når din kjære kommer til deg. Det vil si at du har fått et tidsrom hvor du kan: vaske all oppvasken som har blitt et tårn på kjøkkenbenken, du kan støvsuge hele hybelkaninkolonien du har avlet på, du kan lufte dyner, banke tepper og pledd fri for støv, hive de døde blomstene og erstatte dem med (helt like) frodige blomster. Jenter kan barbere av seg det myke harde laget av hår diverse steder på kroppen, ta dyptrensende ansiktsmaske, fjerne død hud på hælene, gå på suppe-dietten for å få frem litt muskler (som du sa du drev og trente..), og alle de der andre greiene. Gutter kan?de kan faktisk gjøre det samme, fordi du bor alene og ingen vil vite hva du faktisk gjør før kjæresten kommer. Under selve oppholdet kan du late som om du er verdens beste husmor/husfar! En rask tur på google eller pintrest vil gi deg ufattelig mange gode og enkle oppskrifter som du kan briljere med for din kjære. Eller så kan du kjøpe inn måltider fra restauranten over gata, fryse det ned og si at du alltid pleier å lage store måltid sånn at du kan fryse de ned og ha de til senere.

2. "It's really you, but no one ever discovers"

En ting er perioden du er sammen med din midlertidige samboer, en annen er tiden uten. Å holde husmor/husfar fasaden oppe kan være litt slitsomt i lengden, derfor er det greit å ha en periode hvor du kan sitte i hjørnet ditt i sofaen og suge til deg all kunnskap Netflix kan gi deg uten noe form for annen menneskelig kontakt. Du kan kjenne den befriende følelsen av å kunne pelle ut de harde busemennene fra nesa uten at noen vet det. Du kan spise junk food hver dag uten at noen setter spørsmålstegn ved det. Du kan ligge i sjøstjerne, reke, flyndre og kengurubaby-formasjon om du vil, senga er jo bare din! Men best av alt: du trenger ikke gjøre mer enn å løfte på skinka for å lette på trykket, og slippe herligheten fri, ut og opp til ozonlaget.

3. "in some ways you're just like all your friends"

Bildet skal representere meg..laget av mine såkalte venner.

Jeg snakker selvfølgelig om det å dra ut på byen med dine single venner/venninner. Selve kvelden ute kan de fleste som går ut uten kjæresten tenke seg til, det er det etter nattklubben som skiller seg ut. Du slipper å tenke på å være stille når du kommer hjem fra byen ved soloppgang, og det er ingen som vekker DEG før du selv vil våkne. Det er heller ingen som venter i kø for å komme inn på badet (som nå er mer som et gasskraftverk), så du kan sitte der med vg på mobilen helt til blodtilførselen til bena har stoppet opp.

 

 Det kan være vanskelig å være borte fra den kjæreste personen man har i livet. Det kan føre til overvekt, depresjon, og til og med brudd av forholdet. Likevel kan man få uendelig mye igjen for å klare avstanden, som for eksempel en utrolig sterk tillit, en helt egen evne til å takle motstand, og en ekstremt stor seng slik at begge kan sove i sjøstjerne.

 

#blogg #avstandsforhold #veterinær #søndag #tsjekkia #skole #kjærlighet #forelskelse #fis #forhold

2 kommentarer

Tine

22.03.2015 kl.16:09

Jeg må nesten begynne å følge bloggen din :) gå inn på bloggen min og trykk "legg til som venn" så kan vi følge hverandre :)

eveliin

30.04.2015 kl.17:05

fin blogg :D

Skriv en ny kommentar

veterinærstudent i Tsjekkia

veterinærstudent i Tsjekkia

23, Time

Veterinærstudent i Brno, Tsjekkia. Når "yrkesskadene" går inn, går de sosiale antennene ut.

Kategorier

Arkiv

hits