Livet under eksamensperioden

Eksamensperioden her nede er ingenting å kimse av! Vi begynner alle med relativt godt mot, forhåpninger om å klare eksamen på første forsøk, og et løfte om at man skal klare å spise riktig osv osv.

Den første dagen består mest av å finne frem material, planlegge en "kjørerute", og handle inn denne sunne maten som skal booste hjernen til å gjøre akkurat det du vil. I løpet av dagen innser du at det kanskje var litt mye med 200 oppgaver som skal besvares på 14 dager. Likevel legger du inn 3 dager til repetisjon. Dette er jo eksamensperioden du skal klare å føle planen du har laget! I løpet av de to første dagene, hvor du til sammen har klart 10 oppgaver, innser du at du trenger mer en 24 timer i døgnet om planen din skal fungere, og da er ikke søvn medregnet. Søvn trenger du ikke uansett tenker du, du har jo mer enn nok adrenalin i blodet til å la deg ligge våken nesten hele natta. Håpet om å klare kjøreplanen er fortsatt sterk. Du kjøper inn rødvin for å kunne få sove litt bedre om natta, men bare ett glass hver kveld selvfølgelig, og du lover at du skal gå flere turer ut for å strekke på kroppen. 

To dager før eksamen; du er helt apatisk. Du er på første repetisjonsdag, men det er fortsatt oppgaver som må besvares. Det ene glasset med vin er nå nærmere en flaske hver kveld. Du begynner å gråte av den tsjekkiske reklamen som kommer før youtube-filmen som du skal se for å få hjelp til et spørsmål. Du vet ikke hva den handler om, eller hva de sier, men da de kuttet opp den appelsinen ble det for mye for deg. Turer har du ikke tid til, så nå kommer det kommer alltid små knekk i diverse ledd når du reiser deg opp fra stolen, og også når du trekker de dype pustene for å roe hjerterytmen. Skulle tro du fikk nok mosjon av å gå frem å tilbake på do, og forbanner paryblæra som har sviktet deg på ditt mest sårbare. I søkemotoren din på google står det at du har søkt opp gjennomsnittslønn for strippere i Norge, selv om du aldri kommer til å innrømme søket for noen. 

Eksamen: Du har kommet deg gjennom kjøreruta som en fyllekjører med solbriller i mørket. For å klare å repetere litt står du opp midt på natta (ikke det at du noensinne sovnet). Tiden kommer, og du må få på deg eksamensklærne (dress/kjole), fikse det du en gang kalte ansiktet ditt, men som nå er infisert med stresskviser og blå ringer under øynene. Du gjør ditt beste og forlater skyttergraven som en gang så ut som en leilighet.

 

 

 

 

#eksamen #utdannelse #medisin #utenlandstudier #Tsjekkia #veterinær #ANSA #stress #humor #utslitt #hverdag #student #dyr 

3 kommentarer

Sunniva B.T.

08.02.2015 kl.16:17

Jeg trodde jeg var den eneste!!! :D Utrolig bra skrevet Marianne ;)

Katarina

09.02.2015 kl.09:41

Veldig godt skrevet ! Det er akkurat som om du har beskrevet livet mitt for tiden..Vet akkurat hvordan det er :P

Masse lykke til med lesingen ;)
HAHA! Åh herre, det er the feeling før hver eksamen for oss stakkars vet-studenter i Øst-Europa dette her. Trøsten er at EN DAG blir vi veterinærer... One day...! :P

Skriv en ny kommentar

veterinærstudent i Tsjekkia

veterinærstudent i Tsjekkia

23, Time

Veterinærstudent i Brno, Tsjekkia. Når "yrkesskadene" går inn, går de sosiale antennene ut.

Kategorier

Arkiv

hits